Helikopter köper kommunikationsbyrå

Piteåbyrån Helikopter har fördubblat sin verksamhet genom att köpa majoriteten av kommunikationsbyrån Heimer & Company i Falun.

Mats Långström, vd på reklambyrån Helikopter i Piteå. (Arkivbild)

Mats Långström, vd på reklambyrån Helikopter i Piteå. (Arkivbild)

Foto: Gunnar Westergren

PITEÅ 2012-01-27 03:43

- Fram till i dag har vi varit en förhållandevis liten byrå med stora kunder och stadig tillväxt. Med Heimer & Company blir vi en större spelare med helt nya möjligheter att driva flera resurskrävande projekt samtidigt, säger Helikopters vd Mats Långström.

Tackat nej till uppdrag
Mats Långström berättar att byrån de senaste åren flera gånger tvingats tacka nej till intressanta uppdrag när den lilla organisationen inte räckt till.

- När vi exempelvis gjorde Jordbruksverkets nya logotyp och visuella identitet kunde vi under långa perioder inte ta på oss andra liknande uppdrag. Tillsammans med Heimer & Company kan vi erbjuda fler samtidiga kunder det fokus som nya varumärken och koncept kräver, säger han.

Naturlig utveckling
Eva Morenius blir ny vd på Heimer & Company när affären går igenom 26 januari.

- För mig är det en naturlig utveckling att tillsammans med Helikopter ta byrån vidare mot målet att bli en av Sveriges mest kända landsortsbyråer. Vi blir en större aktör på marknaden och jag ser mycket fram emot samarbetet och vad vi kan åstadkomma tillsammans.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om