Janne Forsberg står vid spisen i villan på Annelund. Han är i full färd med att salta biffstroganoffen. I ugnen puttrar en tillhörande blomkålsgratäng.
Den som kommer först hem från jobbet påbörjar matlagningen. Sedan ansluter den andra partnern och tillsammans småpratar de om dagen vid diskbänk och spis.
Slippa tänka
- Egentligen betalar man för att slippa tänka, nu när vi bara är två personer som bor hemma har vi ätit lite slarvigt, ibland har vi bara tagit oss en filtallrik. Egentligen är vi allätare och tycker om mat, säger Anna-Lena.
För fjärde veckan abonnerar de på en matkasse.
- Trots att vi är två personer har vi valt en kasse för fyra, då har vi också lunchen klar. Ekonomiskt skulle det förmodligen vara billigare att handla råvarorna själv men konceptet är värt pengarna, enkelheten överskuggar definitivt kronor och ören, säger Janne.
Många intresserade
På deras respektive arbeten är det många som är intresserade och ställer frågor.
- Jag är novis vid spisen och kan inte improvisera, men eftersom allt följer med så behöver jag inte göra det! Vi får riktigt rolig vardagsmat, egentligen med samma grund som tidigare men med nya smaker i form av till exempel kryddblandningar, säger Janne.