Fick stock i rutan  - hade änglavakt

Bilfärden hem från jobbet hade kunnat sluta i katastrof för Simon Björklund. Efter Havsbadsvägen fick han en timmerstock i framrutan.

Havsbadsvägen trafikeras av en mängd timmerbilar varje dag. Den timmerbil som tappade stocken som träffade Simon Björklunds framruta, var dock utan last.

Havsbadsvägen trafikeras av en mängd timmerbilar varje dag. Den timmerbil som tappade stocken som träffade Simon Björklunds framruta, var dock utan last.

Foto: Sofia Wellborg

PITEÅ 2013-04-11 20:45

Simon Björklund, 29, var i går på väg hem till Djupviken från sitt jobb på Sunpine, när det plötsligt kom en sekundsnabb, mörk skugga och sedan small det till ordentligt i framrutan, mellan Pitholmsskolan och Statoilrondellen.

- Klockan var några minuter över 17 och det var precis när jag mötte en tom timmerbil som körde mot Havsbadshållet som det hände. Jag pallnitade och det var tur att ingen bil var bakom, eller att jag svängde ut mot timmerbilen, säger Simon Björklund.

I chocken och förvåningen över vad som egentligen hänt körde han en liten bit innan han stannade till. Sedan körde han vidare, men var tvungen att stanna och andas igen på busshållplatsen nedanför Strömbackaskolan.

- Sedan körde jag till min styvpappa i Öjebyn och vi for tillbaka för att se efter vad det egentligen var som small in i framrutan. Då hittade vi stocken.

Såg inte
Stocken, som är ett par meter lång och cirka en och en halv decimeter i diameter, har troligen legat kvar på den tomma timmerbilens släp, innan den slungades av i mötet med Simon.

- Jag tror inte timmerbilsföraren såg vad som hände, men man skulle ju gärna vilja att personen hörde av sig i så fall, säger Simon Björklund.

En polisanmälan är gjord.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om