Erika uppmanar till en raw livsstil
Ekologiskt odlade råvaror kan rädda både folkhälsan och planeten, menar Erika Palmkrantz Aziz. - Raw food är här för att stanna, sa författaren när hon gästade Noliamässan.
"Jag vill inspirera till att välja ekologiskt. Det är ett viktigt helhetstänk att tänka både på sin egen hälsa och planetens framtid" sa Erika Palmkrantz Azis på Noliamässan.
Foto: Maria Johansson
- Många tror att det inte smakar bra, är dyrt och tar lång tid att tillaga. De som säger så vill jag bjuda in på en trerättersmiddag och bevisa motsatsen, säger Erika Palmkrantz Aziz.
På Noliamässans tisdagseftermiddag tillagade hon utifrån raw food-varor en efterrättspaj som publiken senare fick avsmaka.
- Vissa som kommit förbi är redan inbitna i den här livsstilen. Andra blir nyfikna när de hör vad jag har att säga.
Ingen trend
Raw food sägs stärka immunförsvaret, bromsa åldrandet och motverka ett flertal sjukdomssymptom.
- Det här är ingen trend - raw food är här för att stanna! Vi måste ta ett steg tillbaka för att planeten ska klara sig, säger Erika Palmkrantz Aziz.
Erika, som är personlig tränare i grunden, fick upp ögonen för raw food under ett besök hos en kusin i Kalifornien. Släktingens kost baserades enbart på närproducerad ekologisk mat och i skafferiet fanns bara nötter. Erika hade inga planer på att följa kusinens kostvanor, men när hon mot förmodan provade det märkte hon en klar hälsoförbättring.
Kände sig friskare
Hon menar att man inte behöver äta enbart raw food för att känna av effekterna. Det räcker med att byta ut en del av konsten för att märka skillnaden.
- Jag hade haft problem med blodsockret och magen. Med raw food kände jag mig piggare, friskare och mer kreativ. Jag kände att det behövdes en bok med raw food-recept utifrån svenska förhållanden, säger Erika Palmkrantz.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!