Elgiganten tvingas stänga några dagar

Elgiganten räddades med en hårsmån från att brinna ner i tisdags kväll när Jysk drabbades av totalbrand. Nu tvingas butiken hålla stängt minst ett par dagar.

PITEÅ 2012-10-24 12:08

Natten mot tisdagen kunde räddningstjänsten och övriga som jobbat med släckningsarbetet på Jysk, pusta ut och konstatera att åtminstone Elgiganten gått att rädda. Butiken ligger vägg i vägg med det totalt utbrända Jysk. Frågan är nu hur omfattande skador Elgiganten har fått och hur länge den kommer att hållas stängd.

- Jag kommer att åka upp själv klockan 15 i dag (läs i går) för att bilda mig en egen uppfattning om skadornas omfattning, säger Per Handell, ansvarig för franchisebutikerna i Sverige.

Enligt en första rapport ska själva butiken ha klarat sig ganska bra.

Brandvägg
- Däremot är både lagerdelen och kontorsdelen, som byggdes till för en tid sedan, helt bortriven för att branden skulle hindras från att sprida sig.

Enligt Per Handell tyder mycket på att räddningen för Elgiganten var en brandvägg som finns mellan kontorsdelen och butiksdelen.

Sanering eller ej?
I dag, torsdag, kommer butiksledningen att ha ett möte med försäkringsbolaget och i samma veva besluta om butiken måste saneras eller inte. Det skulle isåfall innebära att allt måste ut ur butiken och då måste en ny lokal hittas och det måste gå fort.

Han uppger att försäljningsutvecklingen ser jättebra ut i Piteå, och att innehavarna som bäst håller på att förbereda inför julen.

- Vi är helt inställda på att hitta en snabb lösning i Piteå.

Vart ska kunderna vända sig?
- De kunder som vill ha tag på oss nu, för exempelvis service eller leveranser, kan kontakta Elgiganten i Luleå eller vårt kundcenter per telefon.

Blir det någon rökrea?
- Det kan jag inte göra en bedömning av ännu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om