Doktorsvillan öppnar igen med nya ägare

Restaurang Doktorsvillan har fått ny arrendator. Ing-Britt och Sara Dupuich heter de nya ägarna som ser stora utvecklingsmöjligheter med den ståtliga 1800-talsbyggnaden och dess vackra omgivningar.

Mor och dotter Dupuich, Ingbritt och Sara, är nya ägare av restaurang Doktorsvillan. "Vi ser stora utvecklingsmöjligheter, byggnaden är fantastisk och omgivningen unik", menar Ingbritt.

Mor och dotter Dupuich, Ingbritt och Sara, är nya ägare av restaurang Doktorsvillan. "Vi ser stora utvecklingsmöjligheter, byggnaden är fantastisk och omgivningen unik", menar Ingbritt.

Foto: Sanna Eriksson

PITEÅ 2009-11-10 06:00
Ingbritt Dupuich är socionom och har under de senaste åren arbetet som skolkurator.
- Efter 30 år kände jag att det var dags att prova någonting annat och det känns jättespännande, säger hon när vi träffas bland snickare, målare och lokalvårdare som har fullt upp i den anrika byggnaden inför premiären första advent.
Ingbritts dotter Sara har under lång tid arbetat som kock, de senaste åren på just Doktorsvillan, under dess tidigare arrendator. Hon har länge närt en dröm om en restaurang i egen regi och när möjligheten knackade på dörren tvekade mor och dotter inte länge.
- Det finns enorma utvecklingsmöjligheter här, miljön är unik och väldigt speciell, konstaterar de.
Gott påbrå
Familjen Dupuich har gott om påbrå inom restaurangbranschen, alla syskon har erfarenhet av branschen och kommer att hjälpa till vid behov. Deras far var fransk köksmästare, två fastrar driver restauranger i Frankrike.
- Och nu är det vår tur att öppna restaurang, skrattar mamma Ingbritt vars egen roll, förutom servering och bokning, blir en sorts husfru med allt vad det innebär.
- Allt-i-allo är väl en bra beskrivning av mina upgifter.
Kvalitetsstämpel
Sara kommer givetvis att stå för matlagningen och båda är väl medvetna om den kvalitetsstämpel som sedan länge omger restaurang Doktorsvillan. Under förra ägaren Reijo Alapartanen har restaurangen två gånger utsetts till Norrbottens bästa restaurang av kända Whites restaurangguide.
- Självklart kommer vi att förvalta restaurangens goda rykte väl, Sara är väldigt duktig och vi har många idéer för framtiden, säger Ingbritt.
Första advent premiäröppnar restaurangen med årets julbord. Förutom julbord kommer Doktorsvillan att servera julluncher under december och i januari avser man att komma igång med fredagsluncher.
- Fredag är en dag när många unnar sig att gå ut och äta, konstaterar Sara som också kommer att satsa på lördagsmiddagar med à la carte för allmänheten.
Utöver detta kommer det förstås att finnas möjlighet att boka restaurangen för företag, bröllop, dop, födelsedagar med mera.
Börjar i liten skala
- Vi börjar i liten skala men vi tror verkligen på det här, fördelen vi har är den unika miljön och att Doktorsvillan är ett väl inarbetat namn som står för kvalité. Här finns verkligen potential, konstaterar Ingbritt Dupuich.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om