Bedragare försökte växla på Coop i Piteå

En bedragare kom under måndag eftermiddag till Piteå och Luleå, precis som polisen befarat. I Piteå försökte mannen växla på Coop, men lyckades inte.

PITEÅ 2012-05-09 04:42

Vid 14-tiden på måndagen gick polisen ut med en varning för att en misstänkt bedragare kanske kunde vara på väg till länet. Butiker i Västerbotten hade under söndagen blivit utsatta för bedrägerier och mannen hade iakttagits i Byske. Även i Västernorrland har butiker utsatts för bedrägeriförsök.

Mycket riktigt fortsatte turnén norrut. Först till Piteå där ett bedrägeriförsök gjordes på Coop Forum. Senare gjordes liknande försök i olika butiker på Storheden i Luleå och en kiosk i centrum.

Propert klädd
- De har försökt växla på olika ställen, bland annat på Coop i Piteå, men inte fått napp. Förmodligen för att varningen om deras framfart längs Norrlandskusten gick ut snabbt, säger vakthavande befäl Mikael Norén vid Norrbottenspolisen.

Mannen beskrivs vara propert klädd i grå kostym. Han har setts i sällskap med en annan man och möjligen en kvinna. Samtliga är av utländsk härkomst. Mannen har först velat växla till svenska pengar men sedan ändrat sig och istället velat ha euro. När pengarna sedan kontrollräknats har det fattats 500-700 kronor.

- Vi är dem hack i häl, men inget fler bedrägeriförsök har anmälts sedan i går, säger Norén.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om