Årets kock lagade lax
I år utsågs Gustav Trädgårdh, Göteborg, till årets kock i Sverige. Under veckan har han lagat mat i Nolias provkök och i går tillredde han läcker lax.
I går lagade Årets kock Gustav Trädgårdh god lax vid Electrolux provkök på Stora Nolia.
Foto: Pitea-Tidningen Erik Westergren
Intresset för matlagning växte dock och efter att han kockat i lumpen i Skövde var han fast.
Torsk på bordet
- Sedan dess har jag arbetat i 15 år som kock, berättade Gustav Trädgårdh när han lagade mat inför Noliapubliken i går.
Han tog hem titeln Årets kock genom att laga två rätter där ett recept utgick från renkött.
- Det var en förutbestämd rätt, men det gick inte så bra. Däremot gick det bättre när jag såg den oförutbestämda rätten. Det låg torsk på bordet och jag tänkte, det är min grej.
Bacon och kantareller
Rätten föll domarna på läppen och efter provsmakningen kunde Gustav Trädgårdh titulera sig årets kock och det har givit honom många uppdrag att delta i företagspresentationer.
Det gjorde han i går där publiken fick studera hur han lagade till en god lax där det fanns med ingredienser som gurka, sparris, bacon, och kantareller i receptet.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!