Sikfors vid halvelva på lördagsförmiddagen och campingen vid Piteälven badar i sol. Det är första anhalt av det som kallas Långloppis. Ett tiotal bord och vid ett av dem sitter hemmasnickaren Lars Eriksson från Borgfors. Hans fågelholkar är högklassigt hantverk.
– Det går väl så där. Det är inte så mycket folk här, men när jag är på loppis i Piteå brukar det gå lite bättre.
Nästa anhalt är Skomanskälen, men undertecknad har missat att den ställts in och kör den gubbiga grusvägen i onödan. Men vad gör det i finvädret.
Men i Arnemark är det desto mer drag. Inne i byagården serveras mer än 30 olika fikabröd. Både inne och ute är det gott om loppisbord. Det säljs hamburgare och så väl bokbussen som en "brandbil" står uppställda.
Vid ett av borden säljer Emil Lindgren verktyg och diverse skruvar, gamla billyktor och slang av olika dimensioner.
– Det går bra. Jag har sålt mycket slang, säger Emil som har bordet tillsammans med sin pappa.
I Stridholm är loppisborden få, men mycket folk är på plats. Enligt en besökare är det den goda blodpalten som lockar.
I Pålberget är det en kö av bilar som vill svänga av till byagården. Här säljs plantor, hemstickat, fikabröd och, ja, även här serveras blodpalt.
Sista anhalt på loppisresan är Böle. Här är det överlägset mest bord och folk. För en loppissugen finns det mesta att titta på och kanske fynda. Zed Lindberg, som driver nätföretaget Blissful - fine living, säljer vackra mineraler/stenar från Kina. En del i form av smycken.
– Jag har precis startat det här, så jag får se hur det går.