Under nio avsnitt har tittarna kunnat följa Helena Sundströms utmaningar i TV4:s populära bakprogram. Men under onsdagens avsnitt, med temat bakelser och citrus, var det hon som fick lämna.
"Att ha kommit så här långt i Hela Sverige Bakar är en enorm bedrift", säger programledaren och kocken Tina Nordström som menar att hon kommer bli saknad.
"Helena bakar med hjärtat, hon bakar med glädje", säger mästerbagaren Johan Sörberg.
– Jag minns att jag ändå var jättenöjd trots att jag åkte ut. Jag trodde kanske att jag skulle vara med i fem-sex avsnitt, och så blev det hela nio stycken. Så det är otroligt att jag blev kvar så länge med så stor konkurrens, säger Helena Sundström.
När PT når henne är hon tillbaka i vardagen igen hemma i Pålmark.
Hur skulle du summera hela upplevelsen?
– Det har varit en fantastiskt roligt resa och jag har lärt mig otroligt mycket, jag blev verkligen utmanad att ta ut svängarna i bakningen. Men sedan var det också mötet med alla härliga människor, det är en tävling men vi kände oss hela tiden som ett gäng bakkompisar.
Hon tycker också att det varit en upplevelse att få se hela produktionen bakom TV-programmet.
Är det mycket man inte få se som TV-tittare?
– Ja, absolut. Bara detta med alla disk, att det är en hel stab som plockar undan den. Sedan blir vi filmade hela dagen, även "synkarna" där vi sitter och pratar i nutid fast saker redan har hänt. Och så klart klippningen, vad de väljer att ta med och inte. Bland annat försökte jag prata om Kalixlöjrom, men det blev för mycket reklam förstås så det klippte de bort (skratt).
Helena berättar att hon försökt att vara en ambassadör för Piteå och Norrbotten under programmet.
– Det tycker jag att jag fått fram, jag måste säga att jag är nöjd med min insats.
Bland det roligaste var också att få möta bagaren Johan Sörberg och konditorn Elisabeth Johansson.
– Men vi träffade dem inte så mycket. Vi deltagare satt alltid själva och exempelvis lunchade och fikade, vi fick inte beblanda oss med övriga produktionen, säger Helena som också berättar att deltagarna inte fick smaka av varandras bakverk.
– Det hade förstås varit jätteroligt men de ville hålla det för sig själva. Men inget kastas utan produktionsgänget fikar upp allting.
Hur har det varit att se sig själv på TV?
– När det första programmet lades ut på TV4 Play så ställde jag klockan och såg det. Då tänkte jag innan att: "Åh, nej, hur låter jag" och "Bara de inte visar mig som en trög norrbottning". Men jag tycker att de har speglat mig som jag är. Sedan är jag bekväm framför kameran och har försökte ha kul hela tiden, man får ta det med en klackspark och försöka bjuda på sig själv.
I ett av avsnitten fick hon också titeln stjärnbagare och förklädet som hör till.
– Det var jag superglad över! Sedan var jag bäst på den tekniska delen i programmet där jag åkte ut, då har man ju åkt ut med flaggan i topp. Jag levererade ändå in i det sista.
Helenas mission är att få folk att börja baka och att det inte behöver vara så komplicerat, ett budskap hon sprider på sin blogg och Instagram. Efter programmet har hon fått fler följare och fler uppdrag.
På fredag väntar samarbeten på Pensionatet och Kust Hotell i Piteå.
– Det är så roligt att de lokala företagen velat boka in mig, att jag kan få inspirera andra.
I köket hemma i Pålmark fortsätter hon att skapa.
– Jag bakar fortfarande, men nu bakar jag inte på tid och jag får baka vad jag vill. Det blir en helt annan grej.