Woka kassler i stekpannan
Det behövs inga märkvärdiga pannor eller andra finesser för att kunna woka. En helt vanlig stekpanna duger alldeles utmärkt. Prova gärna med kassler och cashewnötter som kryddas på thailändskt vis.
Om man wokar för flera personer, eller har en liten panna, bör man tillaga maten i omgångar. För mycket i pannan slutar med att den kyls och ingredienserna blir mer kokta än wokade. Låt den mat som är färdigwokat vänta på öppet fat, alltså ingen övertäckning med folie eller lock som får ingredienserna att bli mjuka. När allt är klart är det bara att blanda och servera.
Kasslerwok
4 personer
400 g kassler
1 gul lök
1 röd paprika
1 grön paprika
1 zucchini
3 stjälkar blekselleri
75 g cashewnötter
3-4 msk thailändsk chilisås
1/2 msk koncentrerad kycklingfond
1 tsk thailändsk röd curry
vatten
matolja
1. Näta av och strimla kasslern. Ansa och skär grönsakerna i bitar.
2. Hetta upp en wok- eller stekpanna.
När den är riktigt het tillsätts olja och grönsaker. Woka under omrörning någon minut.
3. Tillsätt kassler och cashewnötter. Woka någon minut till.
4. Mät upp thailändsk chilisås, tunna ut den med några matskedar vatten och rör ner den thailändska, röda curryn. Den som vill kan även tillsätta koncentrerad kycklingfond. Slå såsen i pannan och låt allt dra på eftervärmen någon minut. Serveras med osaltat ris.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!