Pasta med citronsås
4 personer
500 g färsk pasta
2 dl mager grädde
2 dl vatten
skalet från en citron
1 msk koncentrerad grönsaksfond
svartpeppar
olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
maizena till redning
salt och vitpeppar
Till servering:
lättkokta grönsaker
1. Tvätta och riv det yttersta, gula skalet av en citron.
2. Koka upp grädde, vatten och koncentrerad grönsaksfond. Red av med maizena som lösts i några matskedar vatten. Låt såsen sjuda fem minuter.
3. Koka pasta och låt den rinna av i durkslag. Krydda med svartpeppar. Häll tillbaka pastan i kastrullen och ringla över olivolja och rör om.
4. Blanda ner det rivna citronskalet i såsen och smaka av med mild vinäger, salt och vitpeppar. Låt inte såsen koka efter det att citronskalet blandats i, då kan den bli besk. Slå såsen över pastan och blanda om. Fördela pastan i varma portionsskålar och toppa med varma grönsaker. Servera direkt.