(TT Spektra)
Limekyckling
med tabbouleh
4 personer
600 g kycklingfile
2-3 msk vetemjöl
2 limefrukter
salt och vitpeppar
rapsolja till stekning
Till tabboulehsalladen:
2 dl bulgur
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
4 dl vatten
1 msk koncentrerad
kycklingfond
1 röd paprika
1 röd lök
2-3 tomater
1 knippa persilja
1 msk hackad
färsk mynta
3 msk tomatjuice
1 limefrukt
salt, gärna havssalt
1. Koka upp vatten till bulgursalladen. Tillsätt olivolja, pressad vitlök och kycklingfond. Lägg i bulgurgrynen och sjud dem sakta under lock i 10 minuter. Därefter får kastrullen stå vid sidan av spisen ytterligare 10 minuter.
2. Hacka paprika, lök, tomater persilja och mynta. När bulgurgrynen är färdiga blandas de med grönsaker och kryddor. Allt smakas av med tomatjuice, limesaft, salt och eventuellt lite extra olivolja.
3. Dela kycklingfileerna på längden. Tvätta och riv skalet från limefrukter och blanda med vetemjöl i plastpåse. Lägg i kycklingen och ruska om så mjölet sätter sig som panering.
4. Stek kycklingen i rapsolja. Salta och peppra i pannan. Vänd bitarna ungefär en gång i minuten till dess de har färg runt om. Efterstek 5-6 minuter på låg värme under lock.