Viktigt med glaze vid grillning

Grönsaker är tacksamma att grilla. De växer snabbt i smak och många gånger förvandlas grönsaker till rena delikatesserna efter en stund på grillen.

Övriga2008-04-24 00:00
Stockholm (TT Spektra)h

Alla som grillat grönsaker har med säkerhet grillat majs-kolvar. Till skillnad från kött spelar det inte så stor roll vad man penslar grönsakerna med före grillningen. Smaksatt olja fungerar bra. Däremot kräver grönsakerna en god glaze att pensla på efter grillningen. Det är då smakerna kommer. Med den här kryddiga honungsglazen förenas sötma och styrka på ett perfekt sätt.



Grillade grönsaker med kryddig honungsglaze


4 personer

4 majskolvar från burk

1 gul paprika

1 röd paprika

1 grön paprika

4 färska gula lökar

1 msk rapsolja

salt och vitpeppar

Till honungsglazen:

4 msk flytande honung

1 1/2 msk rapsolja

1 1/2 msk söt indonesisk soja

1 msk ljus, fransk senap

några droppar röd tabasco

1.
Blanda samman en glaze av flytande honung, rapsolja, indonesisk söt soja, fransk senap och några droppar röd tabasco.

2. Dela paprikorna i fyra bitar. Ta bort kärnor och kärnhus. Ansa lökarna och dela majskolvarna i två halvor på längden. Pensla grönsakerna med olja och krydda med salt och vitpeppar.

3. Grilla grönsakerna över inte alltför het glöd. När de fått fin färg runt om lyfts de över till varmt fat (ett engångsfat av aluminium som står på grillkanten är det mest praktiska) och pensla på glaze. Grönsakerna bjuds med ris eller potatis som vegetarisk varmrätt från grillen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om