Vegetariska tunnbrödsrullar
Tunnbrödsrullar behöver inte innehålla pulvermos och kokt korv. Det finns utmärkta vegetariska alternativ som ofta blir hela familjens favorit.
Dressingen är en vegetarisk variant av caesardressing. Originalet ska innehålla sardeller, men här kryddar vi med lite basilika i stället.
Vegetariska tunnbrödsrullar
4 personer
4 mjuka tunnbröd (halvmånar)
blandade salladsblad
1 röd paprika
1 röd lök
16-20 shitakesvampar
2 tomater
olivolja
salt och vitpeppar
Till dressingen:
4 msk majonnäs
3 msk crème fraiche
1 msk ljus, fransk senap
2 msk kapris
10 basilikablad
1 nypa svartpeppar
1. Lägg ingredienserna till dressingen i en mixer och kör samman till slät dressing. Utan mixer hackas kapris och basilika med kniv och dressingen vispas ihop.
2. Ansa svampen och dela större exemplar i bitar. Stek svampen i olivolja. Salta och peppra lätt.
3. Lägg ut mjukt tunnbröd på arbetsbänken. Lägg sallad, strimlad paprika, klyftor av röd lök och tomat samt svamp i en liten hög mitt på brödet. Ringla över lite dressing.
4. Vik upp den rundade sidan av brödet först och därefter de båda flikarna på ömse sidor om fyllningen. Res upp tunnbrödsrullen och placera den i ett glas för att undvika att den öppnar sig. Avsluta med att droppa lite dressing på grönsakerna som sticker ut och garnera gärna med färsk basilika.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!