Vegetariska tunnbrödsrullar

Tunnbrödsrullar behöver inte innehålla pulvermos och kokt korv. Det finns utmärkta vegetariska alternativ som ofta blir hela familjens favorit.

Övriga2007-02-22 00:00
Tunnbrödsrulle är ett svenskt påfund som sålts i korvkiosker sedan mormor var ung. För en vegetarian är rullen en omöjlighet, men med ny fyllning förvandlas den till ett utmärkt lättmål. Vegetariska tunnbrödsrullar kan i och för sig fyllas med vad som helst i grönsaksväg, men här stannade vi vid blandade salladsblad, några lättstekta shitakesvampar med sin härligt kryddiga smak. Shitake kan även ätas rå, men en kort vända i pannan skadar inte.

Dressingen är en vegetarisk variant av caesardressing. Originalet ska innehålla sardeller, men här kryddar vi med lite basilika i stället.

Vegetariska tunnbrödsrullar

4 personer

4 mjuka tunnbröd (halvmånar)

blandade salladsblad

1 röd paprika

1 röd lök

16-20 shitakesvampar

2 tomater

olivolja

salt och vitpeppar

Till dressingen:

4 msk majonnäs

3 msk crème fraiche

1 msk ljus, fransk senap

2 msk kapris

10 basilikablad

1 nypa svartpeppar

1. Lägg ingredienserna till dressingen i en mixer och kör samman till slät dressing. Utan mixer hackas kapris och basilika med kniv och dressingen vispas ihop.

2. Ansa svampen och dela större exemplar i bitar. Stek svampen i olivolja. Salta och peppra lätt.

3. Lägg ut mjukt tunnbröd på arbetsbänken. Lägg sallad, strimlad paprika, klyftor av röd lök och tomat samt svamp i en liten hög mitt på brödet. Ringla över lite dressing.

4. Vik upp den rundade sidan av brödet först och därefter de båda flikarna på ömse sidor om fyllningen. Res upp tunnbrödsrullen och placera den i ett glas för att undvika att den öppnar sig. Avsluta med att droppa lite dressing på grönsakerna som sticker ut och garnera gärna med färsk basilika.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!