Vegetariska paprikabiffar

Läckert krispig yta med smakrikt inre bestående av paprika, potatis, morot och örtkryddor gör paprikabiffarna till rena delikatessen. Att de dessutom går snabbt att laga gör inte saken sämre.

Övriga2007-12-27 00:00
Stockholm (TT Spektra) Det här är vegetarisk mat som passar alla, även de som normalt föredrar kött eller fisk på tallriken. Biffarna är helt vegetariska då vetemjöl används som bindemedel istället för ägg.

Tänk bara på att inte göra biffarna för stora eftersom risken att de bryts sönder vid vändni ngen då ökar. När de väl är stekta får de en fast och välsmakande yta som håller ihop biffarna.

Bästa smaken får biffarna om de steks i olivolja. Bjud dem med färdig tomatsås, den är förvånansvärt bra och det är svårt att koka bättre sås på trista vintertomater. Potatis behövs inte till eftersom halva biffen består av just nämnda rotknöl. Paprikabiffar kan även serveras som vegetariska hamburgare i bröd.

Vegetariska paprikabiffar

4 personer

8 potatisar

3 morötter

2 röda paprikor

1 tsk grönsaksbuljongpulver

1 vitlöksklyfta

3 msk hackad gräslök, fryst går bra

1 tsk paprikapulver

1 nypa salt samt vitpeppar

2 msk vetemjöl

olivolja till stekning

1. Skala och riv potatis och morot. Använd grova sidan på rivjärnet alternativt grov skiva i matberedaren. Ta bort fäste och kärnhus från paprikorna och riv även dem ganska grovt. Pressa i en vitlöksklyfta.

2. Tillsätt grönsaksbuljong i pulverform, hackad gräslök, paprikapulver, salt, vitpeppar och vetemjöl. Blanda och forma åtta biffar med ett par centimeters tjocklek.

3. Stek biffarna i olivolja i inte alltför het panna. Stektiden bör vara 4-5 minuter på vardera sidan för att de ska hinna steka helt igenom. Bjud biffarna med tomatsås och salladsgrönsaker.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!