Vegetarisk wok i stekpannan
Wokat är praktisk mat. Lätt att laga, snabbt klar och uppskattad av de flesta, antingen den som här är helt vegetarisk eller innehåller fisk, skaldjur eller kött.
Den här woken behöver bara kompletteras med en sallad. Ris är inte nödvändigt eftersom nudlar ingår i rätten.
Grön vardagswok
4 personer
2 paprikor
1-2 zucchini
4 tomater
150 g färska champinjoner
150 g äggnudlar
1 röd lök
1 purjolök
1 msk söt indonesisk soja
1 tsk röd thailändsk curry
1-2 msk rapsolja
3-4 msk söt thailändsk chilisås
färska örter till garnering
1. Förbered alla ingredienser. Paprikor och zucchini strimlas, tomaterna flås och kärnas ur varefter tomatköttet hackas grovt, champinjonerna skivas och äggnudlarna får ett uppkok i vatten. Halva den röda löken skivas, resten hackas. Purjolöken strimlas.
2. Hetta upp en stekpanna ordentligt. Slå i en matsked olja och stek grönsakerna. Efter någon minut tillsätts äggnudlarna och pannan kryddas med röd, thailändsk curry och indonesisk soja. Woka ihop allt någon minut.
3. Ringla över lite söt thailändsk chilisås och garnera med färska örter. Serveras direkt ur pannan eller ur små portionsskålar.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!