Vegetarisk snabbmat

Vegetarisk snabbmat på sommaren kan vara en snabbt hopskuren sallad. Så här års bör den vegetariska maten vara varm antingen den är snabb eller inte. Då kan konservhyllan vara räddningen.

Övriga2008-02-14 00:00
Stockholm (TT Spektra)Förr var konserverad mat synonymt med trist mat. I dag har konservindustrin skärpt till sig och många konserver är bra att ha som grund för annan matlagning. Bönor är ett exempel. Utbudet är stort och här väljer vi sojabönor som i princip bara är att tippa upp på tallriken. Blandas de med tomatsås, även den kan köpas färdig, lök och färska örter som värms får vi en böngryta som smakar riktigt gott på mindre än fem minuter. Men, och det är viktigt, se till att få en god tomatsås hämtad från pastahyllan.

Servera gnocchi, små bollar av potatis, som finns att köpa färdiga. Leta bland färsk pasta i butiken. Gnocchi kokas ungefär som svenska kroppkakor, det vill säga i rikligt med lättsaltat vatten. När gnocchin flyter upp till ytan, vilket brukar ta ett par minuter, är den färdig att servera.

Gnocchi med sojabönor

i tomatsås

4 personer

500 g färdig gnocchi

1 burk sojabönor, ca 400 g

4 dl färdig tomatsås

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 tsk olivolja

2 msk hackad, färsk timjan

salt och vitpeppar

1. Skala och hacka den gula löken. Fräs löken med olivolja i kastrull. Låt bönorna rinna av i sil innan de tillsätts tillsammans med tomatsås, och finhackad vitlök. Låt allt bli genomvarmt på svag värme. Smaka av med salt och vitpeppar samt timjan.

2. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i den färdiga gnocchin. Gnocchin är färdig när den flyter upp till ytan. Ta upp med hålslev. Servera böngryta med gnocchi med blandad sallad toppad med några droppar god olivolja och vinäger.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!