Servera gnocchi, små bollar av potatis, som finns att köpa färdiga. Leta bland färsk pasta i butiken. Gnocchi kokas ungefär som svenska kroppkakor, det vill säga i rikligt med lättsaltat vatten. När gnocchin flyter upp till ytan, vilket brukar ta ett par minuter, är den färdig att servera.
Gnocchi med sojabönor
i tomatsås
4 personer
500 g färdig gnocchi
1 burk sojabönor, ca 400 g
4 dl färdig tomatsås
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk olivolja
2 msk hackad, färsk timjan
salt och vitpeppar
1. Skala och hacka den gula löken. Fräs löken med olivolja i kastrull. Låt bönorna rinna av i sil innan de tillsätts tillsammans med tomatsås, och finhackad vitlök. Låt allt bli genomvarmt på svag värme. Smaka av med salt och vitpeppar samt timjan.
2. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i den färdiga gnocchin. Gnocchin är färdig när den flyter upp till ytan. Ta upp med hålslev. Servera böngryta med gnocchi med blandad sallad toppad med några droppar god olivolja och vinäger.