Vegetarisk mat i paket

Inslagen mat har alltid lockat. Det började med kåldolmar redan på Cajsa Wargs tid. Nu är det wraps med vegetarisk fyllning som gäller.

Övriga2006-08-17 00:00
Wraps, tortillabröd med valfri fyllning, kan tyckas vara en nymodighet, men tänker vi till har liknande konstruktioner sålts i våra korvkiosker under namnet "tunnbrödsrulle" i årtionden.

Wraps kan fyllas med praktiskt taget vad som helst. Tänk bara på att det inte får bli för torrt så tuggorna växer i munnen. Lite chutney eller annan kryddsås eller dressing passar alltid bra.

I det här fallet är fyllningen helt vegetarisk. Tortillabröden fylls med sallad, cashewnötter, bönor, röd lök, soltorkade tomater och toppas med en klick kryddig mango chutney. Resultatet blir rullar som går hem i de flesta läger.



Vegetariska wraps

4 personer

4 stora tortillabröd

blandad sallad

100 g cashewnötter

150 g gröna bönor

50 g soltorkade tomater

1 liten röd lök

3-4 msk mango chutney



1. Ge bönorna ett uppkok. Skär tomaten i bitar. Skiva den röda löken.



2. Lägg ut bröden på arbetsbänken. Lägg en sträng av de olika ingredienserna tvärs över brödet, men spara ett par centimeter på kanterna fria.



3. Vik in kanterna och från höger och vänster. Avsluta med att vika in botten och linda in wrapen i en servett som håller ihop brödet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!