Valfrihet på spett
Grillspett med olika köttbitar varvat med lök och grönsaker är uppskattad sommarmat. Men bästa spetten grillas utan spett. Skumt, nej inte alls. Här kommer förklaringen.
Ett annat knep för mer smak är att efterkrydda med glaze. Välj gärna två olika smaker, en stark och en söt glaze för att få variation. Bästa tillbehöret till ett saftigt grillspett är en stor skål med blandad grönsallad och ett gott bröd att bryta till.
Grillspett med variation
4 personer
4 bitar nöt- eller fläskkött från file alt. biff- eller kotlettrad
4 små kryddiga korvar
4 bitar kycklingkött
4 små lökar, champinjoner och/eller paprikabitar
1 dl grillolja
2 olika sorters glaze, en stark och en söt
Till servering:
1 kruka färsk timjan
blandad sallad
1. Pensla kött, korv och grönsaker med grillolja. Grilla dem var för sig så de får fin färg och blir lagom genomstekta. Ta upp och lägg på separata fat.
2. Trä upp kött, korv och grönsaker på spett. Pensla med olika glaze för spännande smakbrytningar. Lägg spetten sida vid sida på brickor eller plåtar. När de ska serveras grillas de hastigt över inte alltför het glöd eller medium varm gasolgrill. Serveras med blandad sallad och bröd.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!