Gumbo är ett exempel på något som sägs ha den franska fiskgrytan bouillabaisse som förebild även om den lagas helt utan fisk eller skaldjur. Gumbo innebär egentligen bara att man blandar olika ingredienser i samma gryta, exempelvis kyckling och kryddstark korv som i receptet här intill. Den speciella smaken får gumbon av det rostade mjölet som blandas i grytan. Efter det att kycklingköttet mjölpanerats och brynts rostas resterande mjöl med olja i pannan. Mjölet får inte bli bränt, men brunt ska det bli.
Tillbaka till Cajunköket
mat. Cajunköket blev superinne på 80-talet. I dag är det nästan glömt, åtminstone som något speciellt och utpekat. Smakerna och sättet att laga mat har däremot funnit fäste och att laga mat med både kött, fågel och skaldjur i samma gryta är, om uttrycket tillåts, vardagsmat i dag.
Gumbo är ett exempel på något som sägs ha den franska fiskgrytan bouillabaisse som förebild även om den lagas helt utan fisk eller skaldjur. Gumbo innebär egentligen bara att man blandar olika ingredienser i samma gryta, exempelvis kyckling och kryddstark korv som i receptet här intill. Den speciella smaken får gumbon av det rostade mjölet som blandas i grytan. Efter det att kycklingköttet mjölpanerats och brynts rostas resterande mjöl med olja i pannan. Mjölet får inte bli bränt, men brunt ska det bli.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!