Svampiga potatiskakor
Svampiga potatiskakor låter allt annat än lockande. Men det just vad vi lockar med den här veckan. Höstens första riktiga vinterpotatis med stärkelse nog att hålla ihop i rivet tillstånd steks tillsammans med bitar av svamp och hackad lök.
Potatiskakor med svamp
och lök
4 personer
10 medelstora, kokta potatisar
1 röd lök
100 g svamp, gärna vild
olivolja
1 vitlöksklyfta
salt och vitpeppar
Till serveringen:
2 dl mager crème fraiche
1 msk lättmajonnäs
1 msk fint riven, färsk ingefära
2 msk fint hackad persilja
salt och peppar
1. Koka potatisen nästan färdig i lättsaltat vatten. Slå av vattnet och låt potatisen svalna så pass att den kan skalas. Riv potatisen på råkostjärnets grova sida.
2. Ansa och hacka svampen grovt. Spara några fina exemplar till garnering. Hacka en halv, röd lök. Stek hackad svamp och lök i olivolja. Ta upp och blanda med riven potatis. Pressa i en vitlöksklyfta och smaka av med salt och peppar. Forma små potatiskakor som steks med olivolja i medelvarm panna.
3. Skala och riv en bit färsk ingefära. Blanda med mager crème fraiche, majonnäs och hackad persilja. Salta och peppra lätt. Servera såsen kall till potatisbiffarna.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!