Spätta på danskt vis
Det finns en speciell doft i danska hamnar av friterad fisk, tång och hav. Här gör vi en resa till grannlandet i form av en dansk smörgås med allt det goda.
Dansk remoulad skiljer sig på en punkt från den svenska. Med lite curry får remouladen en helt annan smak. Servera allt på smörgås och glöm inte att lägga på rikligt med grönsaker som kompensation för allt det feta.
Dansk fiskmacka
4 personer
4 rödspättafileer
3 msk vetemjöl
1 ägg
1 dl ströbröd
salt och vitpeppar
smör och olja till stekning
Till remouladen:
1 dl inlagda pickelsgrönsaker
1 1/2 msk inlagd kapris
1 msk lag från kaprisburken
2 dl crème fraiche, gärna lätt
1 dl majonnäs, gärna lätt
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk curry
1/2 tsk torkad dragon
1 msk hackad gräslök
salt och vitpeppar
Till serveringen:
4 skivor bröd
salladsgrönsaker
1. Hacka pickels och kapris i matberedaren. Blanda med crème fraiche och majonnäs. Smaksätt med dragon, curry, gräslök, salt och vitpeppar.
2. Panera fisken i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Stek i lika delar smör och olja som ger överlägsen stekyta. Salta och peppra lätt efter vändning. Lägg fiskarna att rinna av på hushållspapper.
3. Bred ut remouladsåsen på bröd. Placera den stekta fisken ovanpå och garnera med salladsgrönsaker. Serveras direkt.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!