Sommarfisk med kall sås
Nystekt fisk med kall remouladsås är sommarmat som leder tankarna till västkusten eller rent av Danmarks fiskelägen. Numera väljer vi kapkummel eller hokifile till vår panerade fisk, allt för att rädda det som räddas kan av vårt egna, hårt skattade torskbestånd.
Remouladsås
4 personer
1 dl inlagda pickelsgrönsaker
1 1/2 msk inlagd kapris
1 msk lag från kaprisburken
2 dl crème fraiche, gärna lätt
1 dl majonnäs, gärna lätt
1 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk torkad dragon
1 msk hackad gräslök
salt och vitpeppar
1. Lägg pickelsgrönsaker och kapris i matberedaren med kniven monterad. Kör ganska snabbt. Det ska bli finhackat men inte mer.
2. Skrapa ur innehållet i en bunke och tillsätt crème fraiche och majonnäs. Arbeta samman med sked. Justera konsistensen med lag från kaprisburken samt vinäger. Krydda med dragon, gräslök samt salt och vitpeppar.
3. Ställ såsen kallt före servering. Remouladsås är godast om den är kyld.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!