Inte fullt tinade fiskfileer är lättast att hacka. Kör med kniven i matberedaren och blås på till fisken är finfördelad. Arbeta färsen med äggvita, som binder mer än hela ägg, kryddor och en skvätt grädde. Klicka ut fiskfärsbiffar direkt i stekpannan.
Kom bara ihåg att börja med potatisen som tar längst tid eller bjud bara blandad sallad till. Här kommer receptet med alla mått.
Fiskfärsbiffar med
stuvad spenat
4 personer
400 g fiskfile, hoki, sej eller liknande vitfisk
50 g kallrökt lax
3 msk grädde
2 äggvitor
1 tsk salt
1 knivsudd cayennepeppar
smör till stekning
Till spenatstuvningen
300 g hackad spenat
4 dl vatten
1 dl grädde
1 msk hackad gräslök
1 tsk konc. kycklingfond
maizena till redning
salt och peppar
1. Se till att fisken är helt benfri. Finhacka fisken, både vitfisk och rökt lax, i matberedare alternativt mixer eller kvarn. Blanda färsen med grädde, äggvita och kryddor. Var försiktig med cayennepepparn som är mycket stark.
2. Forma fyra biffar. Stek biffarna med smör i medelvarm panna. Beräkna stektiden till cirka 4-5 minuter per sida i medelvarm panna.
3. Lägg spenaten i kastrull. Tillsätt vatten och låt allt tina och bli varmt på medelvärme. Tillsätt grädde, gräslök och kycklingfond. Koka upp och red av med maizena löst i vatten. Sjud fem minuter och smaka av med salt och peppar.