Snabbmat med finess

Först mala fisk, sedan stuva spenat och allt klart på 20 minuter. Det handlar inte om en uppgift för kocklandslaget utan vardagsmat som alla normalt kökskunniga klarar.

Övriga2007-08-30 00:00


Inte fullt tinade fiskfileer är lättast att hacka. Kör med kniven i matberedaren och blås på till fisken är finfördelad. Arbeta färsen med äggvita, som binder mer än hela ägg, kryddor och en skvätt grädde. Klicka ut fiskfärsbiffar direkt i stekpannan.

Kom bara ihåg att börja med potatisen som tar längst tid eller bjud bara blandad sallad till. Här kommer receptet med alla mått.

Fiskfärsbiffar med

stuvad spenat


4 personer

400 g fiskfile, hoki, sej eller liknande vitfisk

50 g kallrökt lax

3 msk grädde

2 äggvitor

1 tsk salt

1 knivsudd cayennepeppar

smör till stekning

Till spenatstuvningen

300 g hackad spenat

4 dl vatten

1 dl grädde

1 msk hackad gräslök

1 tsk konc. kycklingfond

maizena till redning

salt och peppar

1. Se till att fisken är helt benfri. Finhacka fisken, både vitfisk och rökt lax, i matberedare alternativt mixer eller kvarn. Blanda färsen med grädde, äggvita och kryddor. Var försiktig med cayennepepparn som är mycket stark.

2. Forma fyra biffar. Stek biffarna med smör i medelvarm panna. Beräkna stektiden till cirka 4-5 minuter per sida i medelvarm panna.

3. Lägg spenaten i kastrull. Tillsätt vatten och låt allt tina och bli varmt på medelvärme. Tillsätt grädde, gräslök och kycklingfond. Koka upp och red av med maizena löst i vatten. Sjud fem minuter och smaka av med salt och peppar.



Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!