Risotto med pumpa och örter
Tärnad pumpa och storkornigt italienskt avorioris ger tillsammans med färska örter, lök, färskriven parmesanost och grönsaksbuljong en utsökt mild och god risotto. Perfekt sätt att ta hand om småbitarna av pumpa som blir över när man skurit ut sin otäcka gubbe att ställa i trädgården.
Risotto är italiensk mat när den är som bäst. Mild, krämig och smakfullt salt av parmesanost och grönsaksbuljong. Tänk bara på att risotto kräver passning. Vätskan, i det här fallet grönsaksbuljong från fond eller tärning, måste ges tid att sugas upp av riset i omgångar. Avsluta med ost och ett par varv med svartpepparkvarnen.
Risotto med pumpa
4 personer
3 dl avorioris
3 dl pumpa i små tärningar
8 dl grönsaksbuljong från tärning
eller fond
1 msk olivolja
1/2 finhackad rödlök
1/2 röd lök i klyftor
4 msk färskriven parmesanost
1 msk finhackad färsk timjan
svartpeppar
1. Finhacka pumpaköttet. Ta inte med skal eller kärnor. Finhacka en halv rödlök. Koka upp grönsaksbuljongen.
2. Fräs ris, hackad pumpa och lök med olivolja i kastrull. Sänk värmen. Tillsätt några matskedar av den heta grönsaksbuljongen under omrörning. När vätskan sugits upp av riset tillsätts lite mer. Fortsätt så i omgångar till dess all vätska har sugits upp av riset.
3. Tillsätt riven parmesanost och finhackad färsk timjan. Låt risotton sätta sig, det vill säga bli lite fast i konsistensen. Krydda med lite svartpeppar. Ost och grönsaksbuljong ger i allmänhet sälta så det räcker.
4. Lägg upp risotton på tallrikar och garnera med rödlök i klyftor och färska örter på toppen.
<\c>
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!