Istället pratade skådespelaren en hel del om känslan av att vara "underdog", sin uppväxt i Stockholmsförorten Jakobsberg och om skådespeleri.
Men han kunde inte motstå att ge sig på kvälls- och veckopressen, som de senaste åren varit fyllda av artiklar med braskande rubriker om Persbrandts privatliv. Han berättade om hur det kan gå till när han är på stan.
- Då skickar de (tidningarna) ner en liten snaskig kille som värvar ungdomar med 6 000 kronor vardera för att punktmarkera mig, för att få några riktigt snaskigt och ur sitt sammanhang tagna uttalanden och liknande bilder.
Annan bild
Den som lärt känna Mikael Persbrandt via löpsedlarna har fått en annan bild av honom än den han är i verkligen, menade han.- De som känner mig har en annan uppfattning. De har sett mig i ögonen och över ett bord och vet att den där mediala bilden nog är abnorm. Jag tror att de flesta av er som lyssnar vet det också.
Mikael Persbrandt talade länge och väl om känslan av att vara en "underdog" på grund av sin uppväxt i en förort utanför Stockholm. Men att hans framgångar på senare fått honom att undra om han fortfarande kunde slå underifrån.
- Nu när jag har två bilar, ett hus, en båt, en hund, ett barn, tre fruar och 67 älskarinnor, sa Persbrandt och skrattade efter en konstpaus.
Zlatan Ibrahimovic
Just uppväxten i en förort gör att Mikael Persbrandt identifierar sig med Zlatan Ibrahimovic, som vuxit upp i Malmöstadsdelen Rosengård. Han ser också fotbollstjärnan som en man som slår underifrån och känner igen sig själv i massmediernas behandling av Ibrahimovic, som han tycker är orättvis.De har blivit vänner sedan Mikael Persbrandt både delat ut och tagit emot priser till fotbollsstjärnan.
Mikael Persbrandt tog upp historien om när Zlatan tog bollen och framför ögonen på utsedda skytten Kim Källström slog in en straff i EM-kvalmatchen mot San Marino 2003, och citerade en undersökning av medieforskaren Agneta Furuvik som räknat till hela 60 artiklar på några dagar som kritiserade Ibrahimovic.
- Journalisterna hämtade sina ord från brottets värld. Det pratades om "stölden", "strafftjuven" och "svikaren". När Zlatan sedan inte ville vara med i landslaget tar man till rena krigsrubriker och kallar honom svikare.
- Finns det några proportioner mellan de här händelserna och mediernas skriverier?
Mikael Persbrandt svarade med eftertryck själv på sin egen fråga:
- Nej!