Pasta på italienskt vis

Blanda ihop pastarätterna redan i köket, precis som italienska kockar gör. Var inte snål med kryddor och framför allt, se till att pastan inte kokar för länge.

Övriga2007-03-15 00:00
För att pasta ska bli gott måste man hålla koll på tiden och se till att den hamnar i durkslaget innan den blir överkokt. Rimmat fläsk, tomat och kryddor är en bra grund för god pasta.

Med penne, färsk timjan och garnityr bestående av körsbärstomater och cocktail-kapris blir det rena festmaten.

Allt blandas samman redan i köket och serveras i stor skål med färskriven parmesan som kronan på verket.

Penne med rimmat fläsk och tomatsås

4 personer

500 g penne (pastarör)

200 g rimmat fläsk

2 msk neutral olivolja

300 g (3 dl) tomatsås

1 röd lök

2 vitlöksklyftor

1 grön paprika

1 dl ärter

1 dl grovriven parmesanost

10 körbärstomater

12-16 cocktailkapris

svartpeppar

1 kruka färsk timjan

1. Strimla fläsket. Skala och skär den röda löken i klyftor. Skala och krossa vitlöken. Skär paprikan i mindre bitar. Riv parmesanosten grovt. Dela körbärstomaterna i halvor. Hacka drygt hälften av timjankrukan.

2. Hetta upp en stekpanna och häll i olivolja. Stek fläsket under omrörning. Det ska inte bli knaperstekt utan bara lättstekt. Tillsätt röd lök, vitlök, paprika och ärter. Stek allt under omrörning någon minut. Slå på tomatsås, blanda i timjan och dra pannan från värmen.

3. Koka pastan. Slå upp den färdiga pastan i durkslag och se till att allt vatten rinner av. Slå därefter tillbaka pastan i kastrullen och blanda med fläsk och grönsaker samt nästan all parmesanost. Smaka av med svartpeppar. Salt så det räcker kommer från fläsk och ost.

4. Häll upp pastan i serveringsskål och garnera med halva körsbärstomater, cocktail-kapris samt resterande parmesanost och timjan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!