Pasta på italienskt vis
Blanda ihop pastarätterna redan i köket, precis som italienska kockar gör. Var inte snål med kryddor och framför allt, se till att pastan inte kokar för länge.
Med penne, färsk timjan och garnityr bestående av körsbärstomater och cocktail-kapris blir det rena festmaten.
Allt blandas samman redan i köket och serveras i stor skål med färskriven parmesan som kronan på verket.
Penne med rimmat fläsk och tomatsås
4 personer
500 g penne (pastarör)
200 g rimmat fläsk
2 msk neutral olivolja
300 g (3 dl) tomatsås
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
1 grön paprika
1 dl ärter
1 dl grovriven parmesanost
10 körbärstomater
12-16 cocktailkapris
svartpeppar
1 kruka färsk timjan
1. Strimla fläsket. Skala och skär den röda löken i klyftor. Skala och krossa vitlöken. Skär paprikan i mindre bitar. Riv parmesanosten grovt. Dela körbärstomaterna i halvor. Hacka drygt hälften av timjankrukan.
2. Hetta upp en stekpanna och häll i olivolja. Stek fläsket under omrörning. Det ska inte bli knaperstekt utan bara lättstekt. Tillsätt röd lök, vitlök, paprika och ärter. Stek allt under omrörning någon minut. Slå på tomatsås, blanda i timjan och dra pannan från värmen.
3. Koka pastan. Slå upp den färdiga pastan i durkslag och se till att allt vatten rinner av. Slå därefter tillbaka pastan i kastrullen och blanda med fläsk och grönsaker samt nästan all parmesanost. Smaka av med svartpeppar. Salt så det räcker kommer från fläsk och ost.
4. Häll upp pastan i serveringsskål och garnera med halva körsbärstomater, cocktail-kapris samt resterande parmesanost och timjan.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!