Tre i en
Första dagen serveras såsen som den är med musslor, ärter och svarta oliver. Gillar man inte musslor kan de bytas ut mot räkor eller kräftstjärtar.Ett par dagar senare är det dags igen. Nu hettas den milda såsen upp med curry och paprika. Fräs curryn med olja i kastrull, slå i såsen och rör om. Med ens har vi en god och krämig currysås. Koka pasta, slå på currysåsen och toppa med tärnad paprika, brynta champinjoner och räkor.
Nästa gång är det spenat som gäller. Italienare är tokiga i spenat. I kombination med pasta serveras spenaten ofta i en ostsås gjord på två sorters ost. Att vi kan använda den förberedda ostsåsen kommer kanske inte som någon överraskning. Här får grundsåsen draghjälp av färskriven parmesan som ger extra smak.
Tekniken att lägga de dyra ingredienserna synligt ovanpå pasta och sås är ett restaurangknep. Innehållet presenteras på en gång och man tycker det ser gott ut. Att det sedan bara går åt hälften så mycket som om allt blandats ihop är, fram till nu, en väl bevarad hemlighet kockar emellan.