Pannkaksrullarna bjuds med sallad och sojasås om man vill. Förbered gärna och värm rullarna i ugn när de ska serveras.
Pannkaksrullar
med fyllning
4 personer
Till pannkakorna:
2 1/2 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 ägg
1 krm salt
margarin eller rapsolja
Till fyllningen:
1 burk böngroddar
1 rödlök
200 g wokgrönsaker
1 färsk chilifrukt
salt
rapsolja
1. Blanda pannkakssmeten. Vispa mjöl och hälften av mjölken till slät grund i en skål. Tillsätt resterande mjölk och vispa ner äggen ett i taget. Salta och låt gärna smeten stå och dra en stund innan pannkakorna gräddas.
2. Stek samman groddar, strimlad rödlök och wokgrönsaker i panna eller gryta. Smaka av med fint strimlad chili och salt.
3. Grädda pannkakorna på ena sidan i margarin eller rapsolja alternativt en blandning av båda fetterna. Lyft pannkakorna till tallrik och vänd så den ogräddade sidan kommer uppåt. Lägg en rand med fyllning i mitten och vik först in sidorna och rulla sedan ihop pannkakan först från ena och sedan andra sidan. Den ogräddade ytan gör att rullarna fäster samman.
4. Lägg rullarna med skarven nedåt på ugnsfast form. Sätt in formen i 200 graders ugn några minuter före servering. Sallad och sojasås serveras till.