Pannkakor med fyllning

Vem längtar inte efter våren? Här försöker vi tillmötesgå längtan så långt det går med en svensk variant av asiatiska vårrullar. Utsidan är vanliga pannkakor stekta på en sida och innehållet en snabbmix av wokgrönsaker, böngroddar och strimlad chili.

Övriga2008-01-10 00:00
Stockholm (TT Spektra)

Riktiga vårrullar görs med en riktigt tunn deg som friteras. Ganska mycket jobb, och framför allt, ganska mycket fett. Här förenklar och försvenskar vi tillagningen med enkla pannkakor som gräddas på enbart en sida. Den gräddade sidan vänds utåt och fyllningen består av strimlade och lättstekta grönsaker.

Pannkaksrullarna bjuds med sallad och sojasås om man vill. Förbered gärna och värm rullarna i ugn när de ska serveras.

Pannkaksrullar
med fyllning

4 personer

Till pannkakorna:

2 1/2 dl vetemjöl

6 dl mjölk

3 ägg

1 krm salt

margarin eller rapsolja

Till fyllningen:

1 burk böngroddar

1 rödlök

200 g wokgrönsaker

1 färsk chilifrukt

salt

rapsolja

1.
Blanda pannkakssmeten. Vispa mjöl och hälften av mjölken till slät grund i en skål. Tillsätt resterande mjölk och vispa ner äggen ett i taget. Salta och låt gärna smeten stå och dra en stund innan pannkakorna gräddas.

2. Stek samman groddar, strimlad rödlök och wokgrönsaker i panna eller gryta. Smaka av med fint strimlad chili och salt.

3. Grädda pannkakorna på ena sidan i margarin eller rapsolja alternativt en blandning av båda fetterna. Lyft pannkakorna till tallrik och vänd så den ogräddade sidan kommer uppåt. Lägg en rand med fyllning i mitten och vik först in sidorna och rulla sedan ihop pannkakan först från ena och sedan andra sidan. Den ogräddade ytan gör att rullarna fäster samman.

4. Lägg rullarna med skarven nedåt på ugnsfast form. Sätt in formen i 200 graders ugn några minuter före servering. Sallad och sojasås serveras till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!