Örtkryddat för mer smak
Timjan, helst färsk, och några droppar koncentrerad kycklingfond ger den vardagliga spenatstuvningen en ordentlig knuff uppåt i smak.
Servera stuvningen till bräckt falukorv eller stekt, panerad fisk. Jodå, det ska vara kycklingfond i spenaten även när den bjuds med fisk. Den milda kycklingfonden kan till och med användas till vanliga fisksåser.
Örtstuvad spenat
4 personer
250 g hackad spenat
1 1/2 msk smör eller margarin
1 1/2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1/2 dl grädde
1 tsk koncentrerad kycklingfond
färsk timjan
salt och vitpeppar
1. Fräs samman smör eller margarin och vetemjöl i en kastrull. Späd med mjölk och grädde till en ganska tjock stuvning. Smaksätt stuvningen med kycklingfond.
2. Vänd ner den hackade spenaten. Fryst spenat kan läggas i direkt och behöver inte tinas före tillagningen. Låt koka upp och smaka av med ett par, tre kvistar fint hackad, färsk timjan. Avsluta med lite salt och vitpeppar.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!