Örtkryddat för mer smak

Timjan, helst färsk, och några droppar koncentrerad kycklingfond ger den vardagliga spenatstuvningen en ordentlig knuff uppåt i smak.

Övriga2006-11-09 00:00
Vill du komma bort från skolbespisningens trista spenatstuvning gör du så här. Koka en ganska tjock mjölkstuvning som smakas av med kycklingfond. Vänd ner hackad spenat och låt allt få ett uppkok, men just inte mer. Smaka av med timjan, salt och vitpeppar.

Servera stuvningen till bräckt falukorv eller stekt, panerad fisk. Jodå, det ska vara kycklingfond i spenaten även när den bjuds med fisk. Den milda kycklingfonden kan till och med användas till vanliga fisksåser.



Örtstuvad spenat

4 personer

250 g hackad spenat

1 1/2 msk smör eller margarin

1 1/2 msk vetemjöl

3 dl mjölk

1/2 dl grädde

1 tsk koncentrerad kycklingfond

färsk timjan

salt och vitpeppar



1. Fräs samman smör eller margarin och vetemjöl i en kastrull. Späd med mjölk och grädde till en ganska tjock stuvning. Smaksätt stuvningen med kycklingfond.

2. Vänd ner den hackade spenaten. Fryst spenat kan läggas i direkt och behöver inte tinas före tillagningen. Låt koka upp och smaka av med ett par, tre kvistar fint hackad, färsk timjan. Avsluta med lite salt och vitpeppar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!