Mer smak på kycklingen
Skinkfyllda kycklingfileer med vitvinssås spetsad med grov, fransk senap är höstmat som passar lika bra till middagen med familjen som till stora kalaset.
Kycklingfile är lättlagad mat men smaken är mild, på gränsen till menlös. För att få karaktär på köttet krävs både handfast kryddning och smakrik sås. Prova med att snitta upp fileerna från sidan och tryck in rökt skinka. Vänd de laddade kycklingfileerna i ljust veteströbröd och bjud vitvinssås smaksatt med grovmald, fransk senap till.
Enbart ströbröd är en enkel form av panering. Den är inte lika heltäckande som traditionell dubbelpanering med vetemjöl, ägg och ströbröd. I gengäld blir paneringen inte lika fet, vilket ger uppenbara pluspoäng.
Skinkfyllda kycklingfileer
med grov senapssås
4 personer
4 kycklingfileer
4 skivor mildrökt skinka
5-6 msk veteströbröd
salt och peppar
smör till stekning
Till såsen:
1/2 färsk fänkål
1 gul lök
1 dl torrt vitt vin
3 dl vatten
1 dl grädde
1 msk kycklingfond
2-3 msk grov, fransk senap
maizena till redning
salt och vitpeppar
smör
1. Ansa och skär fänkålen i mindre bitar. Skala och hacka den gula löken. Fräs fänkål och lök med smör i kastrull.
2. Slå i torrt, vitt vin, vatten och grädde. Tillsätt kycklingfond och grov senap. Koka upp och red av med maizena. Sänk värmen och sjud såsen tio minuter.
3. Snitta upp kycklingfileerna från sidan och stoppa in rökt skinka, salta och peppra lätt och tryck ihop.
4. Vänd de fyllda kycklingfileerna i ströbröd. Tryck till så ströbrödet fastnar.
5. Stek med smör i medelvarm panna. Vänd några gånger under stekningen. Se till att kycklingköttet är genomstekt. Smaka av såsen med salt och peppar och servera den till.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!