Mättande tomatsoppa
Tomater, några potatisar och tre sorters lök är grunden för veckans vegetariska tomatsoppa.
Det här receptet på tomatsoppa har den fördelen att man slipper skålla tomaterna. Mosa och koka sedan solmogna tomater med lök och grönsaksbuljong.
Tomatsoppa
4 personer
750 g solmogna tomater
4 potatisar
1 gul lök
1 purjolök
1 liter grönsaksbuljong
1 vitlöksklyfta
1 1/2 msk tomatpure
2 msk olivolja
salt och vitpeppar
1. Skala och dela potatisarna i bitar. Skala och grovhacka den gula löken. Skölj och finstrimla purjolöken. Krossa tomaterna i en bunke.
2. Fräs gul lök, nästan all purjolök och olivolja i en stor kastrull. Lägg i potatisbitarna och slå i de krossade tomaterna med spad och allt. Pressa i vitlöksklyftan, salta och peppra lätt.
3. Låt soppgrunden sjuda några minuter innan 1 liter grönsaksbuljong tillsätts. Därefter får soppan sjuda mycket sakta i 30 minuter innan den körs slät med mixerstav alternativt passeras. Smaka av den färdiga soppan med en klick koncentrerad tomatpure.
Servera gärna med små, stekta brödtärningar och strimlad purjolök på varje portion.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!