Lättrökt kassler i asiatisk stil

Snabblagat behöver inte nödvändigtvis vara färdigmat från affären. Det går att skynda på matlagningen men ändå servera fräsch mat med hemlagad smak.

Övriga2006-09-07 00:00
Mildrökt kassler är bra snabbmat. Den kan ätas som pålägg, kan användas till varma mackor och som grund för varmrätter. Här strimlar vi ned kasslern och fräser den med grönsaker i panna. Såsen blandas av spad från ananas, thailändsk chilisås, en klick söt och kryddig mango chutney samt söt indonesisk soja.

Rör ihop ingredienserna till såsen i kastrull, tunna med vatten och red av med maizena till en lätt simmig konsistens. Slå såsen över kassler och grönsaker och maten är klar att servera. Koka gärna basmati- eller jasminris till och hela matlagningen är avklarad på cirka 15 minuter.

Till vardags kan rätten serveras med enbart paprika, lök och ananas. Vill man lyxa till det kan även cashewnötter, färsk koriander och shitakesvamp följa med i pannan.

Kassler på asiatiskt vis

4 personer

500 g lättrökt kassler

1 msk rapsolja

1 grön paprika

1 gul paprika

1 röd lök

1 liten burk skivad ananas, ca 200 g

100 g cashewnötter

1 tsk röd, thailändsk curry

1 1/2 dl mango chutney

1 1/2 dl thailändsk chilisås

2 msk söt indonesisk soja

2 dl vatten

1 msk koncentrerad kycklingfond

2 msk maizena

1. Ta bort nätet och skär kasslern i strimlor. Skala och skär den röda löken i små klyftor. Strimla paprikorna. Skär ananasskivorna i bitar.

2. Blanda ananasspad, mango chutney, thailändsk chilisås och indonesisk soja samt 2 dl vatten i en kastrull. Koka upp och smaksätt med koncentrerad kycklingfond. Lös upp maizena i några matskedar vatten och red av. Sjud såsen några minuter efter avredningen.

3. Hetta upp en vid kastrull eller gryta. Slå i lite olja och lägg i kassler, lök och paprika. Krydda med röd thailändsk curry och bryn kött och grönsaker någon minut samtidigt som innehållet i grytan vänds runt med stor sked. Tillsätt såsen och låt allt bli genomvarmt. Serveras med ris.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!