Rostbiff i affären kostar skjortan, i synnerhet om man ska bjuda många personer. Satsa i stället på en fin oxstek som gnids med kryddor och steks långsamt i låg ugnstemperatur. Det tar tid, men sköter sig själv. Med stektermometer instucken i köttet har man full koll på hur rosa steken blir. Kring 60 grader på termometern ger normalrosa rostbiff. Några grader under ger rödare kött och strax över mer genomstekt. Låt alltid rostbiffen svalna inpackad i aluminiumfolie. Då mognar den efter, vilket är synnerligen viktigt om steken ska vara rosaröd. Är man för snabb med kniven tappar köttet all sin saft och blir torrt och trist. Typiskt uppdrag att utföra dagen innan, med andra ord.
Klassisk sallad
Om man vill bjuda riktigt lyxigt kan en oblandad västkustsallad vara ett bra alternativ. Fryst hummer är det som gäller, eller enbart räkor och musslor om man så vill. Allt läggs upp i grupper på stort fat och fransk vinägrett serveras vid sidan. Att bjuda salladen oblandad och med dressingen vid sidan är ett sätt att få grönsakerna, framför allt de späda, att bibehålla sin spänst.Oblandad västkustsallad, eller Neptunisallad som den också kallas, måste läggas med känsla för färg. De olika ingredienserna bör läggas så att de kontrasterar i färg.