Lättlagat med vårkänsla
Egna köttbullar med extra smak, tomatsås och varma grönsaker. Låter inte som snabbmat precis, men det är just vad det är.
Hur kan det här hänga ihop? Så här ligger det till. Välj en pasta som tar cirka 10-12 minuter för att bli klar. Då hinner du med allt det andra utan att stressa. Tomatsåsen köper vi färdig. I dag finns massor av bra tomatsåser med varierande kryddning att välja på. De flesta är mycket goda och sannolikt är det svårt att göra något godare hemma under tidspress.
Färdiga köttbullar är däremot något man kan slå med god marginal. Blanda färsen med kryddor. Hoppa över ägg och ströbröd utan arbeta i stället in lite vetemjöl. Lägg färsen i en spritspåse utan tyll, det vill säga bara själva påsen. Tryck ut en lång "korv" på arbetsbänken och dela den i ett par centimeter långa bitar. Blomkålsbuketterna behöver bara några minuter för att bli färdiga. För att spara disk kan man lägga dem i pastakastrullen när pastan kokat halva tiden.
Snabba köttbullar
4 personer
500 g köttfärs, gärna med stort inslag mager fläskfärs
2 msk fransk senap
1 vitlöksklyfta
1 msk koncentrerad kycklingfond
1 tsk salvia
salt och vitpeppar
1 1/2 msk vetemjöl
smör och rapsolja till stekning
1. Blanda färsen med senap, pressad vitlök, kycklingfond, salvia, salt och vitpeppar. Blanda och arbeta in vetemjöl så färsen blir lite seg.
2. Forma små köttbullar. Snabbast går det med spritspåse. Stek minijärparna med både smör och rapsolja i medelvarm panna (fettblandningen ger överlägsen smak och stekyta) och servera med blomkålsbuketter och tomatsås. Pasta passar bäst till.
<\c><\c>Snabba köttbullar. Med spritspåse kan man snabbt göra små köttbullar att bjuda med tomatsås och blomkål.
Foto: Dan Strandqvist
//bilder: 1
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!