(TT Spektra)
Helstekt kalkonfile
med wokgrönsaker
4 personer
600 g kalkonfile
800 g fast potatis
1+1 msk grillolja
salt och blandad peppar
(vit-, svart-, grön- och rose)
rapsolja
1 påse wokgrönsaker, ca 500 g
1 påse färdig salladsblandning
rostade solrosfrön
1. Tvätta och dela potatisarna i stora oskalade klyftor som kokas i lättsaltat vatten cirka 5 minuter. Slå av vattnet och tippa upp potatisen på ugnsfast fat. Ringla över en matsked kryddig grillolja och vänd runt.
2. Bryn kalkonfilen runt om med rapsolja i stekpanna eller gryta. Krydda med pepparblandning och salt. Avsluta med 1 matsked grillolja och lyft över köttet till fatet med potatis. Sätt in allt i 175 graders ugn. Beräkna stektiden till cirka 15 minuter.
3. Woka grönsakerna med rapsolja. Fördela wokgrönsakerna på talltikar och toppa med skivat kött, salladsblad och solrosfrön. Bjud potatisen för sig.