Lättlagat med kött och frukt
Julens alla rätter till trots, ibland kan det vara skönt att bjuda på något helt annat. Som fläskfile med frukt och curry. Festmat som man till och med kan förbereda om man vill göra det riktigt lätt för sig.
ugnen. Lägg upp ris, slå sås över och servera. Så enkelt är det att laga festmat.
Fläskfile med frukt och curry
4 personer
600 g fläskfile
salt och peppar
vetemjöl
smör till stekning
Till garnityr:
2 clementiner
1 stort äpple
1 banan
4 skivor ananas
Till currysåsen:
2 msk smör eller margarin
1 msk curry
1 gul lök
1 syrligt äpple
2 1/2 msk vetemjöl
4 dl köttbuljong från tärning
1 dl grädde
salt och peppar
Till serveringen:
ris och grönsallad
1. Skala och hacka löken till såsen. Skär äpplet i klyftor. Smörfräs lök och äppelbitar i kastrull. Pudra över curry och låt blandningen fräsa någon minut. Först därefter tillsätts vetemjöl och buljong.
2. Koka upp och sjud såsen 20 minuter. Runda av med grädde, salta, peppra och sila såsen.
3. Putsa och skär köttet i tre centimeter tjocka skivor. Lägg bitarna på högkant och banka ut dem lätt. Vänd köttskivorna i vetemjöl och stek en knapp minut på vardera sidan. Salta och peppra efter vändning.
4. Skala och skär äpplet i bitar. Skala och dela clementinerna i klyftor. Skala och klyv bananen på längden. Halvorna delas sedan i två delar. Skär ananasskivorna i centimeterstora bitar. Stek allt hastigt och lägg frukten över köttet.
Så långt kan maten förberedas. När den ska serveras penslas frukt och kött med lite smält smör och värms fyra-fem minuter i 200 graders ugn.
5. Lägg upp ris efter ena kanten på fatet, slå lite varm currysås över kött och frukt. Grönsallad bjuds till.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!