Lättlagat från två kulturer
De kommer från två delar av världen men samsas utmärkt på samma tallrik. Sydkinesisk biff med vitlök och nordafrikansk couscous med ingefära. Våga blanda mat från olika kulturer och du kan göra riktiga fynd. Här är ett.
Strimlad biff med het couscouspanna
4 personer
500 g lövbiff
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 purjolök
2 msk kinesisk soja
2 msk rapsolja
1 msk socker
svartpeppar
Till couscouspannan:
4 dl couscous
4 dl vatten
1 tsk kycklingfond
500 g frysta wokgrönsaker
1+1 msk rapsolja
1 msk färskriven ingefära
1 tsk flagad, torkad chili
salt
1. Strimla köttet ganska fint. Skala och skiva de gula lökarna. Skölj purjolöken (det är extra noga med just purjolök eftersom den kan innehålla jord) och strimla den ganska fint. Blanda kinesisk soja, rapsolja och socker i en skål. Pressa i vitlök. Vänd ner kött- och lökstrimlor och låt blandningen stå och dra 15 minuter.
2. Koka upp buljong, vatten och koncentrerad kycklingfond i kastrull. Tillsätt 1 msk rapsolja och couscousgryn. Rör om och låt dra under lock vid sidan av spisen cirka 5 minuter.
3. Hetta upp en wok- eller stekpanna. Snabbstek wokgrönsakerna med 1 msk rapsolja. Blanda grönsaker och couscous och smaka av med färskriven ingefära, flagad chili och salt.
4. Slå kött- och lökblandningen direkt i het panna och snabbstek under omrörning en dryg minut. Fördela couscouspannan på tallrikar och toppa med kött- och lökblandningen.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!