Lättlagade kryddiga korvspett
Blandade korvar på spett med pasta och kryddig pepparcrème. Bättre exempel på lättlagad vardagsmat som höjer sig över mängden får man leta efter. Serveras spetten med stekta champinjoner och smålökar blir det riktigt festligt till vardagligt pris.
Korvspett med pepparcrème, svamp och lök
4 personer
2 chorizo eller andra kryddiga korvar
2 grillkabanosser
8 prinskorvar
1 msk matolja
Till pepparcrèmen:
2 dl lätt crème fraiche
1 msk ljus matlagningssenap
1 tsk krossad rosepeppar
1 tsk krossad grönpeppar
Till serveringen:
Det här behövs:
200 g färska champinjoner
100 g charlottenlök eller smålök
1 msk raps- eller olivolja
1 msk sesamolja
2 msk grovsalt
1. Skär champinjonerna i stora bitar. Klyv lökarna men låt skalet sitta kvar. Lägg svamp och lök i skål och ringla över sesamolja och vanlig vegetabilisk olja. Strö på grovsalt och blanda. Låt stå tio minuter.
2. Stek blandningen i het panna. Efter ett par minuter stängs värmen av men svamp och lök får dra på eftervärmen några minuter. Serveras som tillbehör till korvspett eller andra kryddiga kötträtter.
3. Dela chorizo och grillkabanosser i fyra delar medan prinskorvarna för vara hela. Varva korvarna på fyra träspett.
Pensla med matolja och stek 10 minuter i 225 graders ugn alternativt över glöd.
4. Krossa rose- och grönpeppar grovt. Blanda ner kryddorna tillsammans med en matsked ljus matlagningssenap i två deciliter lätt crème fraiche.
5. Servera korvspetten med pasta. Garnera gärna med pepparmynta eller annan färsk bladkrydda.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!