Lasagne från växtriket
Man behöver inte nödvändigtvis vara vegetarian för att äta mat som lagats utan kött eller fisk. En vegetarisk lasagne där grönsakerna tagit över scenen uppskattas av de flesta.
Vegetarisk lasagne
4 personer
lasagneplattor
Till grönsakssåsen:
3 msk olivolja
3 gula lökar
1 purjolök
3 vitlöksklyftor
2 morötter
200 g champinjoner
2 paprikor
1 burk krossade tomater
3 dl vatten
2 dl vitt vin, eller vatten
1 grönsaksbuljongtärning
3 msk tomatpure
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
salt och peppar
Till ostsåsen:
3 msk margarin
3 msk vetemjöl
1 liter standardmjölk
3 dl riven ost
salt och peppar
1. Skölj, skala vid behov och hacka grönsakerna ganska fint. Bryn allt med olivolja i gryta. Krydda och tillsätt tomatkross, vin, vatten, tomatpure och buljongtärning. Låt allt sjuda sakta några minuter.
2. Fräs samman margarin och mjöl i kastrull. Späd med mjölk till slät sås. Låt såsen koka upp och sjuda fem minuter. Vänd ner riven ost och dra kastrullen från värmen. Smaka av med salt och peppar.
3. Varva grönsaksröra, ostsås och lasagneplattor några lager i ugnssäker form. Avsluta med ostsås. Grädda lasagnen 35 minuter i 200 graders ugn. Serveras med blandad sallad och bröd.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!