Lägg salladen på grillen
Allt, eller åtminstone nästan allt, går att grilla. Paprikor blir rena delikatessen, zucchini får smak som den normalt aldrig har och majskolvar kan man nästan föräta sig på när sommarvärmen slår till och utegrillen tar över merparten av matlagningen.
Sallad med blandade
grillade grönsaker
4 personer
2 röda paprikor
2 gula zucchini
2 hela vitlökar
1 huvud isbergssallad + rose och
rucolasallad
1 gurka
20 körbärstomater
1 liten melon
bladpersilja
2 msk rapsolja till pensling
före grillen
1 dl hackade, soltorkade tomater
salt och svartpeppar
Till vinägretten:
4 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
salt och svartpeppar
1. Ta bort fästen och kärnhus från paprikorna. Skär zucchinin i skivor på snedden så skivorna blir extra stora. Skala vitlöksklyftorna.
2. Pensla grönsakerna med olja och grilla dem. Vitlöksklyftorna måste grillas på extra finmaskigt galler. Gemensamt för alla grönsaker är att de ska få färg men inte bli svarta och sotiga. Lägg de grillade grönsakerna på fat och krydda med salt och svartpeppar.
3. Riv salladen grovt. Blanda med bitar av gurka, halverade körsbärstomater och hackade soltorkade tomater. Lägg upp salladen i skål och toppa med de grillade grönsakerna.
4. Blanda vinägretten och fördela den över salladen. Avslutningsvis läggs klyftor av melon och salladen garneras med bladpersilja.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!