Lägg salladen på grillen

Allt, eller åtminstone nästan allt, går att grilla. Paprikor blir rena delikatessen, zucchini får smak som den normalt aldrig har och majskolvar kan man nästan föräta sig på när sommarvärmen slår till och utegrillen tar över merparten av matlagningen.

Övriga2007-06-28 00:00
Vegetarisk grillning börjar med att finna fasta, goda grönsaker som klarar hanteringen på grillen. Zucchini, majskolvar, lökar, hela champinjoner och paprika är utmärkta grunder. Även rotsaker kan läggas på grillgallret, men först efter förkokning. Kålrot, morot och inte minst potatis blir goda om de delas i bitar, kokas och läggs i marinad före grillningen.

Sallad med blandade

grillade grönsaker

4 personer

2 röda paprikor

2 gula zucchini

2 hela vitlökar

1 huvud isbergssallad + rose och

rucolasallad

1 gurka

20 körbärstomater

1 liten melon

bladpersilja

2 msk rapsolja till pensling

före grillen

1 dl hackade, soltorkade tomater

salt och svartpeppar

Till vinägretten:

4 msk olivolja

1 msk vitvinsvinäger

salt och svartpeppar



1. Ta bort fästen och kärnhus från paprikorna. Skär zucchinin i skivor på snedden så skivorna blir extra stora. Skala vitlöksklyftorna.

2. Pensla grönsakerna med olja och grilla dem. Vitlöksklyftorna måste grillas på extra finmaskigt galler. Gemensamt för alla grönsaker är att de ska få färg men inte bli svarta och sotiga. Lägg de grillade grönsakerna på fat och krydda med salt och svartpeppar.

3. Riv salladen grovt. Blanda med bitar av gurka, halverade körsbärstomater och hackade soltorkade tomater. Lägg upp salladen i skål och toppa med de grillade grönsakerna.

4. Blanda vinägretten och fördela den över salladen. Avslutningsvis läggs klyftor av melon och salladen garneras med bladpersilja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!