Laddade pannkakor

Portabello är en ovanligt smakrik odlad svamp. Den är stor vilket gör att man får minst en, ibland två portioner på en enda svamp.

Övriga2007-05-10 00:00
Portabello har en vid, ganska låg hatt. Färgen är mörk och ytan är torr, nästan skinnliknande. Svampen delas i mindre bitar och steks varsamt i smör, gärna tillsammans med en matsked finhackad gul lök. Blanda svampen och löken i krämig stuvning, sjud några minuter och smaka av med finhackad färsk timjan, salt och vitpeppar.

Stuvningen kan serveras på en mängd sätt. På varma mackor, till varma grönsaker eller som här i pannkaksrullar.

Pannkaksrullarna kan göras i större sats och frysas in. När de förberedda pannkaksrullarna ska serveras värms de i ugn, gärna med lite riven ost på toppen.



Pannkaksrullar med örtstuvad Portabellosvamp

4 personer

2-3 portabellosvampar

1 liten gul lök

1 1/2 msk smör eller margarin

salt och vitpeppar

Till stuvningen:

2 dl mager grädde

2 dl vatten

2 msk maizena + 2 1/2 msk vatten

1 tsk finhackad, färsk timjan

salt och vitpeppar

Till pannkakorna:

2 ägg

2 1/2 dl vetemjöl

6 dl mjölk

1 kryddmått salt

smör eller margarin till stekning

1. Blanda ihop pannkakssmeten. Stek pannkakorna i medelvarm panna.

2. Skär svampen i bitar och finhacka löken. Stek svamp och lök ett par minuter i medelvarm panna.

3. Koka upp grädde och vatten i kastrull. Red av med maizena löst i lite vatten och sjud ett par minuter. Stuvningen ska vara ganska krämig så den inte rinner ut ur pannkaksrullarna. Tillsätt svamp och lök. Smaka av med timjan, salt och vitpeppar.

4. Lägg en klick stuvning mitt på pannkakorna. Rulla ihop och dela på mitten. Lägg dem lite om lott och strö över finhackad timjan. Bjud sallad till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!