(TT Spektra)
De flesta tillbehör passar till kycklinglever. God potatismos uppvispad med varm mjölk till riktigt fluffig konsistens är kanske det godaste att bjuda till. Enklast är det med ris eller couscous.
Stuvad kycklinglever
4 personer
500 g kycklinglever
1 rödlök
100 g färska champinjoner
smör
1 dl vatten
1 dl rödvin
1 dl grädde
1 msk kalvfond, koncentrerad
salt och peppar
maizena och vatten till redning
sojakulör
salt och peppar
1. Tina kycklinglevern så pass att den kan delas i bitar. Skiva champinjoner och rödlök. Bryn levern med smör i stekpanna med höga kanter alternativt någon form av plateau (låg och vid kastrull) eller traktörpanna.
2. Tillsätt lök och svamp. Låt allt fräsa samman. Tillsätt vatten, rödvin och grädde. Smaka av med koncentrerad kalvfond, salt och vitpeppar. Red av med maizena löst i vatten till lätt stuvning. Låt allt koka upp och sjuda några minuter. Färga med sojakulör till mörk, fyllig färg. Servera med ris eller potatispure samt gärna en blandad grönsallad.