Kumminstuvad vitkål
4 personer
1/4-1/2 vitkålshuvud
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
3 dl mjölk
1/2 tsk nystött kummin
1 tsk koncentrerad
kycklingfond
salt och vitpeppar
maizena till redning
Till servering:
stekt korv
kokt potatis
blandad grönsallad
1. Ta bort fula täckblad och rotstocken från vitkålen. Skala den gula löken. Riv vitkål och lök ganska fint. Matberedare är perfekt hjälpmedel.
2. Koka kålen ett par minuter i lättsaltat vatten. Låt den därefter rinna av i durkslag. Slå bort vattnet och sätt kastrullen på spisen. Slå i olja och fräs den gula löken lätt. Vänd ner kålen och pressa i vitlök. Tillsätt mjölk, kummin och kycklingfond. Koka upp, red av med maizena löst i vatten och sänk värmen. Sjud stuvningen ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
3. Servera stekt korv, kokt potatis och grönsallad till.