Krydda lövbiffen med senap

Lövbiff var storsäljare på svenska restauranger under 60- och 70-talen. I dag lever lövbiffen bara kvar i affärernas kyldiskar. Här ger vi den en ny chans med senaps- och rödlöksfyllning.

Övriga2006-07-27 00:00
Lövbiff som maträtt har fallit från en topposition till snudd på korvkioskmat. Samtidigt har den sina fördelar. Snabblagad som få och lätt att få tag på. Vanlig lövbiff ska stekas i het panna, knappt en halv minut på vardera sidan och här är det viktigt att krydda i sista stund för att undvika en torr köttbit.

Vi dubblerar lövbiffen per person och klistrar ihop biffarna med dijonsenap och finhackad rödlök. Stektiden blir lite längre, cirka en minut per sida. Serveras med sallad och stekt potatis.



Senap- och lökfylld lövbiff

4 personer

8 lövbiffar

2 msk dijonsenap (eller annan senap)

1 liten rödlök

salt och vitpeppar

margarin till stekning



1. Skala och finhacka den röda löken. Det går bra att använda mixer.

2. Lägg ut fyra lövbiffar på arbetsbänken. Bred ut senapen på biffarna och fördela löken över. Lägg på de återstående lövbiffarna och pressa ihop med handen.

3. Hetta upp stekpannan och lägg i fett. Stek biffarna cirka en minut på vardera sidan. Krydda med salt och vitpeppar precis innan köttet lyfts ur pannan. (TT Spektra)



Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!