Krydda lövbiffen med senap
Lövbiff var storsäljare på svenska restauranger under 60- och 70-talen. I dag lever lövbiffen bara kvar i affärernas kyldiskar. Här ger vi den en ny chans med senaps- och rödlöksfyllning.
Vi dubblerar lövbiffen per person och klistrar ihop biffarna med dijonsenap och finhackad rödlök. Stektiden blir lite längre, cirka en minut per sida. Serveras med sallad och stekt potatis.
Senap- och lökfylld lövbiff
4 personer
8 lövbiffar
2 msk dijonsenap (eller annan senap)
1 liten rödlök
salt och vitpeppar
margarin till stekning
1. Skala och finhacka den röda löken. Det går bra att använda mixer.
2. Lägg ut fyra lövbiffar på arbetsbänken. Bred ut senapen på biffarna och fördela löken över. Lägg på de återstående lövbiffarna och pressa ihop med handen.
3. Hetta upp stekpannan och lägg i fett. Stek biffarna cirka en minut på vardera sidan. Krydda med salt och vitpeppar precis innan köttet lyfts ur pannan. (TT Spektra)
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!