(TT Spektra)
Skalade räkor kräver någon form av blandning för att komma till sin rätt. Enkel skagenröra toppad med löjrom och allt serverat i små tunnbrödskorgar är festligt och lättlagat. Allt förutsatt att man knåpat med korgarna i god tid.
Tunnbrödskorgar
med skagenröra
4 personer
4 skivor tunnbröd
300 g skalade räkor
1/2 dl hackad dill
1/2 rödlök
1 dl majonnäs
1/2 dl crème fraiche
1 tsk vitvinsvinäger
100 g löjrom
isbergssallad
citron och dill till
garnering
1. Fukta tunnbröden genom att duscha dem lätt med vatten. Vänd tunnbröden hastigt i het stekpannan utan fett. Bröden mjuknar och hängs över upp och nedvända glas och formas till korgar. När bröden svalnar blir de åter hårda. Brödkorgarna måste förvaras torrt.
2. Hacka skalade räkor grovt. Blanda med hackad lök, dill, majonnäs, crème fraiche och vinäger.
Så här långt kan allt förberedas. Däremot måste korgarna fyllas strax före serveringen för att inte mjukna.
3. Grunda med strimlad sallad. Klicka i räkblandningen och garnera med löjrom, citron, dill och gärna några bitar hackad rödlök. (TT Spektra)