Koka soppa på pumpan
Man behöver inte vara hängiven Halloween-firare för att koka pumpasoppa. Tvärtom är soppan en god rätt att inleda både fest- och vardagsmiddagar med så här under hösten.
Pumpasoppa
4 personer
3 stora potatisar
500 g pumpakött
2 morötter (om man vill)
1 stor gul lök
3 msk smör eller margarin
1 1/4 dl grönsaksbuljong
2 dl crème fraiche
1 msk fint riven färsk ingefära
salt och vitpeppar
1. Skala och finhacka löken. Skala och skär potatisen i bitar. Ta bort skal och kärnhus från pumpan.
Skär pumpaköttet i mindre bitar.
2. Fräs löken med smör eller margarin i rymlig kastrull. Vänd ner potatis, pumpa och eventuellt morot.
Låt att fräsa sakta i 3-4 minuter.
3. Tillsätt grönsaksbuljong och låt koka upp. Sänk värmen så att soppan bara sjuder. Efter 30 minuter passeras soppan genom sil eller körs i mixer.
4. Värm upp den passerade soppan. Smaka av med crème fraiche och fint riven ingefära, salt och vitpeppar.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!