Kantarellsoppa för finsmakare

Torr sherry är utmärkt smakgivare åt kantarellsoppor. Vinet kan såväl drickas till som användas som krydda i själva soppan. Tillsammans med fint strimlade grönsaker, grädde och örtkryddor blir det en soppa som passar på det bästa av festbord. Därtill helt vegetarisk.

Övriga2007-08-16 00:00
Det bästa tillbehöret till goda soppor är små smördegsbakverk med ostsmak. Det låter avancerat, men i praktiken är de hur lätta som helst att lyckas med. Utgå från köpt, färdig smördeg som delas i drygt centimeterbreda remsor med en längd på cirka 7-8 centimeter. Pensla ytan med uppvispat ägg och strö över riven ost, helst parmesan, men vanlig hushållsost går också bra. Vrid ostpinnarna ett varv så degen liknar en spiral. Åtta minuter i 200 graders ugn brukar vara lagom. Tänk på att all smördeg måste sättas in i varm ugn för att inte fettet i degen ska krypa ut vilket händer om värmen är för låg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!