Hett och lättlagat noisette
Mexikansk mat har en egen hylla i affären. Bönor, salsor och tortillachips finns i alla tänkbara styrkor. Komplettera med benfri kotlett och ris. Enkelt och uppskattat, inte minst bland de yngre i familjen.
Mexikansk fläsknoisette
4 personer
600 g benfri kotlettrad
salt och peppar
vetemjöl
smör och rapsolja till stekning
1 burk salsa, styrka efter smak
1 burk kidneybönor
1 burk vita bönor (men inte de i tomatsås)
persilja och tortillachips till garnering
1. Färdiga bönor spolas i vatten och kan sedan serveras kalla eller värmas lätt i tunn buljong.
2. Putsa bort eventuella fetthinnor från köttet. Skär det i centimetertjocka skivor som bankas ut med köttklubba, det är viktigt då bankningen mörar det ganska hårda köttet. Vänd köttet i vetemjöl.
3. Stek köttskivorna med smör och rapsolja i medelvarm panna och krydda dem efter vändningen med salt och peppar. Bjud köttet med bönor, salsa och tortillachips. Ris serveras till.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!